Styled Shoot | Beach Wedding, IJmuiden

Styled Shoot ~ Beach Wedding

Op 17 juni was ik in IJmuiden voor een styled shoot, georganiseerd door mijn fotografie collega's Melinda en Nicole, met het thema 'Beach Wedding'. Dit was mijn eerste styled shoot en aangezien een bruiloft op het strand (al dan niet op één van de Waddeneilanden) hoog op mijn bucketlist trouwfotografie staat had ik me voor deze dag aangemeld. Ik mocht al vroeg uit de veren: om zeven uur 's ochtends ging ik met de trein naar Almere waarna ik met Nicole verder richting het Westen ging.

Laatste voorbereidingen

 Zo tegen negen uur kwamen we aan bij het strand en kon het uitladen beginnen. Zowel Melinda als Nicole hadden de auto volgeladen met spulletjes, die we later op het strand gingen gebruiken om de shoot te stylen, aan te kleden dus. Het was nu wachten op de rest. In totaal waren we met zeven fotografen, vier modellen (twee stelletjes), twee MUAH's en de taartenbakster. Terwijl de modellen in de make-up en haar gingen, zetten wij alles op het strand gereed zodat we na de lunch aan de slag konden met fotograferen.

Zon, zee en strand

Als eerste werd de taart gefotografeerd, echt een prachtige creatie van Inès Cheffi - helaas moest ze hem al vrij snel weer meenemen omdat door de warmte de chocolade ging smelten dus we konden niet proeven. Daarna konden we in tweetallen aan de slag met de 'bruidsparen'. Ik begon met het fotograferen van Melissa en Laurens - eerst op het strand bij de zee en daarna bij ons gestylede hoekje - Wat een mooi, geweldig stel om mee te werken! Superlief, meegaand en de liefde spatte er vanaf. De tijd vloog voorbij.

Duinen

Aan het eind van de middag namen we de duinen ook nog even mee. Hier werd van modellen gewisseld en mocht ik Sarah en Alvin op de foto zetten. Ook zo'n prachtig, verliefd stel. Waar ik op het strand de struikjes en bosjes toch wel miste (ik kruip graag ergens in of tussen om met de diepte in de foto te werken) had ik hier keuze genoeg. 

Blij!

Om zes uur waren we klaar en vertrokken Nicole en ik weer naar Almere waar ik tegen half acht op de trein terug naar Zwolle stapte. Onderweg kon ik het niet laten om alvast mijn foto's te bekijken en daar werd ik enorm blij van! Ik had veel kunnen experimenteren, vooral met mijn 'ring of fire' (een plastic buisje wat je voor je lens kunt houden voor mooie effecten) Ik was nooit fan van fotograferen midden op de dag als de zon hoog staat en heel fel is; na  vandaag kom ik daar helemaal op terug!

Ik deel graag mijn mooiste foto's met jullie en ook heb ik een slideshow gemaakt om te bekijken.

Deze styled shoot is mede mogelijk gemaakt door:

Slideshow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.