Huwelijk Friesland | M en S

Trouwreportage – 14 juli 2017

Het huwelijk van M. en S. was voor mij de eerste internationale bruiloft in een rij van drie die ik de afgelopen zomer mocht fotograferen. De Nederlandse bruidegom M. en zijn Braziliaanse bruid S. trouwden op 14 juli in het rotondekerkje te Terband, Friesland. Wat een geweldige plek om elkaar het ja-woord te geven!

Engelstalig

Ik ontmoette het bruidspaar bij de ouders van M. thuis in Heerenveen, waar het een drukte van bedoening was. M. en S. waren bezig met de laatste voorbereidingen en langzaam druppelde de familie binnen. Om me heen werd Engels, Nederlands en Portugees gesproken wat een interessante mengelmoes van woorden vormde. Als verrassing voor de bruid had M. een witte koets met Friese paarden geregeld. Zo reed het bruidspaar naar de trouwlocatie toe, terwijl de gasten met de auto daar achteraan reden.

De korte ceremonie in het kerkje was in het Engels, zodat de meeste aanwezige gasten het goed kon volgen. Na het ja-woord, ringen wisselen en tekenen, begeleidde één van de dochters van S. zichzelf op gitaar terwijl ze een mooi lied zong ter ere van het bruidspaar. Dat was een heel mooi moment die iedereen raakte. Bij het verlaten van het kerkje werden M. en S. ontvangen met  bellenblaas. Ook werden ter ere van hun huwelijk twee witte duiven opgelaten.

Oranjewoud

Onderweg van het kerkje naar de feestlocatie stopten het bruidspaar en ik nog even bij Oranjewoud om wat foto’s te maken bij het landgoed waarna we vertrokken naar Kwartier Noord in Katlijk, waar ik na het maken van de groepsfoto’s afscheid nam van het bruidspaar.

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.