Huwelijk Gendringen | Susanne en Rasha

Huwelijk – 24 augustus 2017

Mijn derde internationale huwelijk op rij en wat voor één! Op een mooie zonnige dag mocht ik in Gendringen het huwelijk tussen Susanne en Rasha fotograferen. De liefde tussen hen is zo sterk, dat deze de hele dag goed voelbaar was en mij zelfs niet onberoerd liet.

Regenboog

Bij de zus van Susanne thuis maakten de twee bruidjes zich op voor hun grote dag. De sfeer was gezellig en relaxed. Er werd veel in het Duits gesproken, omdat Susanne van Duitse afkomst is en alle aanwezige familie en vrienden ook. Na het doen van haar en make-up gingen de twee zich omkleden. Rasha droeg een mooi jurkje en Susanne een broek met colbertje, beide in het wit en ze zagen er prachtig uit!

Buiten in de met de regenboogkleuren versierde tuin werd de lunch genuttigd, een goed gevulde soep met broodjes. De beide meiden konden nog even ontspannen voordat het tijd was om naar het gemeentehuis te gaan voor de ceremonie. Op een soort riksja werden Susanne en Rasha vervoerd, weer eens wat anders dan een auto of koets.

Emotioneel

Het werd een emotionele ceremonie, wederom in het Engels. Ik werd geraakt door het verhaal van Rasha, die het in haar thuisland Egypte niet altijd makkelijk gehad heeft en met haar komst naar Europa – ze studeert in Noorwegen – veel heeft moeten achterlaten. Tegelijkertijd raakte de liefde tussen beide meiden me ook enorm, zo sterk en puur, misschien wel juist door hun achtergrond en het feit dat ze nog niet elke dag samen kunnen zijn door de woonafstand tussen beide.

De nodige traantjes werden weggeveegd en dat is wat mijn werk zo mooi maakt: juist die momenten zijn waardevol om vast te leggen. Na het ja-woord, tekenen en feliciteren hebben we buiten bij het gemeentehuis de groepsfoto gemaakt waarna we terug gingen naar het huis van de zus van Susanne. Vanuit daar vertrok ik met het bruidspaar naar de eerste fotolocatie, een plekje net buiten Gendringen.

DRU

De tweede fotolocatie was de gave DRU Cultuurfabriek te Ulft, ik keek daar mijn ogen uit! Zoveel mooie plekjes en hoekjes voor foto’s. Ik kon helemaal los gaan. Ondanks dat Susanne en Rasha wat op zagen tegen de fotoreportage is het resultaat super! Door mijn manier van werken kreeg ik ze vrij snel op hun gemak en dat straalden ze ook uit.

Bij terugkomst in Gendringen was er nog een verrassing voor het bruidspaar: een speciale regenboog bruidstaart, geregeld door een aantal vrienden van Susanne en Rasha. Ik mocht nog een stukje taart mee eten en daarna zat mijn werk er op.

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.