Werkwijze

Trouwfotografie Zwolle

Gefeliciteerd!

Jullie gaan trouwen! Jij bent gevraagd, of misschien heb jij de grote vraag zelf wel gesteld. Hoe dan ook: het antwoord was een dikke JA! En dan begint het regelen en plannen van jullie bruiloft, waaronder de zoektocht naar de juiste persoon voor jullie trouwfotografie. Hopelijk ben ik straks die fotograaf die het verhaal mag vertellen van een van de mooiste dagen uit jullie leven.

Als daglichtfotograaf streef ik er naar om met behulp van het natuurlijke licht op jullie grote dag de mooiste portretten en overzichtsfoto's te maken die tezamen een prachtig verslag vormen van jullie bruiloft. Ik word elke keer weer heel blij van het geluk en de emotie die ik mag ervaren tijdens een huwelijk. Elke trouwerij is anders en mijn drive is elke keer weer om de emotie die ik zie en voel te vertalen naar mooie beelden.

Werkwijze trouwfotografie

We hebben zo'n vier tot vijf contact momenten, mochten jullie mij kiezen als jullie trouwfotograaf. Ik leg hieronder kort uit wat ze inhouden.

Kennismaken en boeken

Het eerste contact moment is het kennismakingsgesprek die we plannen als jullie met mij contact hebben opgenomen. Krijg ik van jullie de aanvraag met daarin jullie wensen en trouwdatum via e-mail binnen, zal ik zo snel mogelijk - ik streef dit te doen binnen 48 uur - laten weten of ik beschikbaar ben en zal ik op basis van jullie wensen een offerte meesturen; tenzij we afspreken dat ik de offerte pas na het kennismakingsgesprek toestuur. Nemen jullie telefonisch contact met mij op, zal ik dat gesprek per e-mail bevestigen en tevens - indien anders afgesproken - een offerte meesturen. We plannen zo snel mogelijk een afspraak om met elkaar kennis te maken. Dit gesprek zal in Zwolle (mijn woonplaats) plaats vinden in een leuk café of restaurant onder het genot van een hapje en drankje. (Mocht Zwolle om wat voor reden dan ook niet haalbaar zijn, dan zullen we samen een andere locatie afspreken)

In het kennismakingsgesprek bespreken we de trouwdag, wat jullie wensen zijn en laat ik aan de hand van voorbeeld albums mijn werk zien. Aan de hand van een intakeformulier maak ik aantekeningen van jullie dag, maar voorop staat dat het een ontspannen gesprek wordt. Jullie mogen mij ook allerlei vragen stellen zodat jullie ook weten wie je voor je hebt zitten. Na afloop van het gesprek hoor ik graag binnen een week of ik jullie grote dag mag vastleggen.

Aanbetaling

Zodra ik van jullie gehoord heb dat ik jullie trouwfotograaf mag zijn, zal ik een factuur sturen voor de aanbetaling (25% van het totaalbedrag) Na ontvangst van de aanbetaling is jullie trouwdatum definitief vastgelegd in mijn agenda. Tevens spreken we een moment af voor de pre-weddingshoot die standaard bij mijn pakketten in zit.

Pre-weddingshoot en de grote dag

Het tweede contactmoment is de pre-weddingshoot. Deze is zes weken voor de bruiloft, of al eerder als jullie de foto's willen gebruiken voor de uitnodigingen. We kunnen samen de verschillende fotolocaties gaan bekijken die ook op de bruiloft worden aangedaan en leren elkaar alvast wat beter kennen. Binnen drie weken na de pre-weddingshoot ontvangen jullie van mij een selectie foto's in hoge resolutie zonder watermerk die jullie vrij mogen gebruiken.

Een week voor de bruiloft zal ik nog eens contact met jullie en de ceremoniemeester(s) opnemen om de laatste dingen door te nemen. Ook hebben jullie ondertussen de factuur voor het resterende bedrag ontvangen die uiterlijk 5 dagen voor de bruiloft moet zijn betaald.

Dan komt de grote dag! Ik zal zo onzichtbaar mogelijk aan het werk zijn om voor jullie de mooiste foto's te maken. Voor mij is de echte emotie belangrijk en deze kan ik vastleggen door op de achtergrond te werken. Ook tijdens de fotoreportage zal ik zoveel mogelijk vanuit het moment werken zodat jullie volop kunnen genieten van elkaar en de familie en vrienden om jullie heen.

Na de bruiloft

Na de bruiloft ga ik aan de slag met de foto's. Binnen twee dagen lever ik een preview met daarin twee tot vijf foto's. Deze krijgen jullie per mail om zelf alvast met vrienden en familie (online) te delen en ook zet ik ze op mijn Facebookpagina, tenzij dit in overleg anders is afgesproken. Na vier tot zes weken heb ik de reportage af en lever ik deze op USB-stick. Het wordt een ruime selectie foto's, waarbij dubbele foto's en onscherpe foto's er uit zijn gefilterd.

Ook komt er een beveiligde online galerij met bestelmogelijkheden, zodat jullie de foto's eenvoudig kunnen delen met vrienden en familie. Als zij willen, kunnen ze via de galerij foto's bestellen. Willen jullie ook een album, dan zal deze volledig afgestemd worden op jullie wensen. De levertijd hiervoor is tien tot twaalf weken na de bruiloft. Voor het ophalen van het album zal een aparte afspraak gemaakt worden.

Is alles afgerond, dan hoop ik dat jullie nog heel lang met veel plezier terug kijken naar de foto's en jullie trouwdag!

Zijn er nog vragen of willen jullie meer informatie? Stuur me gerust een berichtje!